Nyeste boklansering av Bjørnar Heimstad

 

AV: Daniel Heimstad.

Dato: Mars, 2024

 

Helt fra begynnelsen av sin tjeneste har Bjørnar skrevet bøker. Så tidlig som 1986 skrev han boken Doktor Jesus fra Nasaret. I 1989 skrev han De neste steg med Jesus, og i 1994 kom boken Født på ny. En av bestselgerne har vært Rettferdiggjort av tro, som for noen år tilbake kom ut i et nytt opplag. 

 

Nå er Bjørnar ute med en ny bok som: Forskjellen på nåde og miskunnhet. Boken er i skrivende stund på vei i posten, rykende fersk fra trykkeriet. 

 

Hva er drivkraften bak dette at du skriver så mye?

Bjørnar: Det virker som at Gud selv har en stor interesse i det skrevne ord. Han har gitt oss en bibel med 66 bøker og 1189 kapitler. 46 ganger gir Han instrukser om å skrive ned det Han har meddelt.

 

Personlig ser jeg på det jeg skriver som budskap. Budskap for å hjelpe medmennesker der de slite på ulike områder i sine liv. Jeg tenker: «Hva vil jeg svare dersom jeg hadde mulighet til en personlig samtale med vedkommende?» Så jeg ønsker at hver den som leser noe av det jeg har skrevet, skal kjenne at jeg bryr meg om dem. Det er et bevis på at jeg bryr meg.

 

  • Det jeg har skrevet fortsetter å tale, også når jeg sover. Og det taler bare når folk er motiviert og lytter. Ei bok er en innflytelse. Ei bok er en samtale.

  • Jeg skriver for å stoppe noen smerte. For å hindre at andre gjør de samme feil jeg har gjort. Jeg skriver for å inspirere og gi håp.
     
  • Jeg skriver for å dele med andre det jeg selv har oppdaget. For at andre skal nå sine drømmer og ha et framgangsrikt liv. 

  • Ett ord, ei setning, ett avsnitt og ett kapittel kan bli katalysatoren som forandrer et menneske for livet.

 

Hva drev deg til å skrive den nyeste boken din, Forskjellen på nåde og miskunnhet? 

Bjørnar: Jeg har jo tidligere skrevet en god del om Guds nåde og at vi er rettferdiggjort ved troen på Jesus Kristus. Når kristne lever under fordømmelse, føler at de aldri gjør nok for å tilfredsstille Gud, eller til og med er usikker på om de kan være trygge når de en dag skal forlate dette livet på jorden, da har vårt «kristne» budskap mislyktes. 

 

Så er det mange som sliter på grunn av dumheter og feil de sjøl har gjort mot både Gud, andre og seg selv.  De føler at de fortjener å bli straffet. Nåde er når vi får det vi ikke fortjener. Frelsen er en slik sak. Vi er frelst bare på grunn av Guds nåde.

 

Miskunnhet er når vi ikke får det vi fortjener. Vi slipper «straffen» som vi hadde fortjent.  

  

Hvilke tanker har du rundt det å være litteraturmisjonær? 

Det skrevne ord har en enorm inflytelse. Ei bok har potensialet i seg til å åpne opp en helt ny verden for leseren. Muslimene har forstått dette. Det samme har kommunistene og andre menneskefiendtlige ideologier.

 

Jeg har sett kraften og verdien i ei bok og i et hefte. Da jeg ble frelst var det Jesus-vekkelse over hele den vestlige verden. Når vi fant ei bok som forandret noe i mitt liv, bestilte jeg alltid 5, 10, 50 eller 100 eksemplarer som jeg kunne gi eller selge til andre. Dette er det jeg mener med å være litteratur-misjonær.

 

Ei bok, et hefte eller et brev kan gå til steder jeg ikke kan gå til. Det kan også nå inn til mennesker som ikke ville ønsket meg personlig velkommen hjem til dem. Også til nasjoner der det er store farer forbundet med å formidle Jesus og Guds vei til frelse. 

 

Hvilken bok har du opplevd forandre ditt liv? 

Selvfølgelig er Bibelen selve BOKA som har forandret mitt liv.  Så er det mange andre bøker som har åpnet dørene til spesifikke områder i livet og det oppdraget Gud har gitt meg.  «Helbrede de syke» av T.L. Osborn ble min lærebok i helbredelsestjenesten.  Aril Edvardsens mange bøker fikk jeg tidlig tilgang til, og formet mange av mine holdninger og måter å tenke på, ikke minst når det gjelder misjon.

 

Her kunne jeg fortsette med lange boklister og temaer som hvem og hva vi er i Kristus, økonomi, nådegaver, lederskap, visdom og andre tema som jeg har privat interesse for.

 


Ønsker du å bestille boken "Forskjellen på nåde og miskunnhet"? 

Send epost til [email protected] ,med navn og adresse. 

Pris: 55,- + porto